Relationsproblem

Ofta återkommande teman

Det finns vissa områden som ofta återkommer som teman till konflikter i relationer. Några av dessa är ekonomi, barnuppfostran, intimitet och sex. Jag träffar av naturliga skäl ofta par som har ett lidande kring tex olika mycket lust, olika önskningar kring sex, försämrad sexuell funktion, smärta vid sex eller olika önskningar kring intimitet. När vi tittar närmare på era problem brukar man upptäcka att problemområden påverkar varandra.

Konflikter

Det är oundvikligt att det inte uppstår konflikter i en relation med tiden. I början av relationen, då vi är i förälskelsefasen, har vi högre tolerans och är mer villiga att kompromissa för att nå en lösning än vad vi blir med tiden. Det är sällan olikheterna eller konflikterna som är problemet utan hur vi hanterar dem som skapar lidandet.

Attraktion

Många gånger kan man hitta orsaker till varför par har problem genom att titta på vad som först gjorde att de attraheras av varandra. Det kan handla om likheter likväl som olikheter som blir grogrunden till konflikter. Det är lätt att man i en parrelation hamnar i att försöka förändra sin partner för att på så sätt sudda ut skillnaderna men det är just detta som skapar konflikterna som med tiden trappas upp. Parterna försöker att förändra varandra, ofta genom att ge negativ kritik, skrika på varandra eller genom att dra sig undan från varandra. Efter en tid med dessa mönster upplevs inte partnern inte bara som annorlunda utan till och med som defekt.

Olikheter

De olikheter som till en början var så charmiga leder med tiden till slitningar. I början upplevs den enes spontanitet som en frisk fläkt för partnern som var mer för ordning och struktur. Olikheterna märktes inte så mycket i början och var lätta att ha överseende med men blev tydligare när de flyttade ihop. Ett annat par uppskattade likheten i självständighet hos varandra, att de hade egna fritidsintressen och träffade vänner var för sig. Likheten blev ett problem när de fick barn och de anklagar varandra för att ingen tar riktigt ansvar och gör för lite hemma.

När ni befinner er i svårlösta konflikter och behöver redskap för bättre kommunikation, acceptans och konflikthantering är det bra att söka hjälp.

Otrohet

Många relationer upplever en kris efter en otrohet. Det väcker ofta starka känslor och tankar kring vad man gjort för fel, varför man inte räckt till eller hur det kunnat vara möjligt när man stått varandra så nära. Att stanna kan kännas skamfyllt när normerna säger att vi skall lämna relationen. Och den som skadat relationen känner ofta skuld. Förtroendekrisen får tilliten att brista. För att kunna gå vidare behöver man få ställa alla frågor som man behöver svar på men man behöver också kunna gå vidare och tro på framtiden så att man inte blir kvar i att straffa, kontrollera eller ständigt anklaga så fort det uppstår meningsskiljaktigheter. Anledningarna till en otrohet är många men handlar inte alltid om ett missnöje med den relation man befinner sig i. Det kan också handla om en längtan efter att känna sig mer levande, vara kär igen, känna spänning som risken för med sig. 

Ibland har ni tappat bort varandra i parrelationen. Slutar att vara nyfikna på varandra, att uppleva saker tillsammans. Många par upplever att de pratar förbi varandra så att känslan uppstår av att vara i en nedåtgående spiral som är svårt att bryta. Då är det vanligt att man slutar dela glädje och sorg med varandra och kommunikationen tenderar att upphöra. Vi blir ensamma men lever tillsammans.

Om ni känner igen er i något av detta kommer ni att ha god hjälp av att söka hjälp hos en sexolog. Kärlek, respekt och acceptans är bra ingredienser när vi arbetar för att ni skall hitta tillbaka till varandra igen.

Vanliga frågor & svar

Hur bokar man?

Du bokar enkelt genom att gå in här och välja den typ av samtal du vill ha. Därefter signerar du med BankID. Det går bra att komma till min mottagning i Sundsvall eller att ha samtalet helt online.

Vad kostar det att söka terapi?

Individuellt samtal

Individuellt samtal 50 minuter 1200 kr.

Parsamtal

Parsamtal första besöket 1,5 timme 2 100 kr, därefter kostar återkommande samtal 1 500 kr per timme.

Student

Samtal för studenter 50 minuter 950 kr.

Betalning

Betalningen sker via swish eller faktura. Uteblivet besök eller som avbokats senare än 24 timmar innan avtalad tid debiteras med fullt belopp.

Kan man ha samtalet online?

Om du/ni bokar ett videosamtal går vårt samtal till på samma sätt som om du träffar mig på mottagningen. Du får en länk innan samtalet och loggar in med hjälp av bankID till mitt system som kallas Kaddio. Det är superenkelt.

Går det att avboka?

Det går absolut att avboka din tid om du behöver. Tänk på att det är viktigt att nå ut till mig i god tid om du vill avboka, då ett uteblivet besök, eller ett besök som avbokats mindre än 24 timmar innan vår avtalade tid debiteras med fullt belopp.

Hur många gånger behöver man gå?

Det är en svår fråga att svara på; för en del människor räcker det med några enstaka besök, då man bara letar efter lite inspiration. För andra människor kan problemen ligga djupare, och då behöver man utforska under längre tid.

Kan man komma själv och med partner?

Man är välkommen själv eller tillsammans med sin partner. Ibland alternerar man de alternativen med varandra.

Meny
På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn