Meny

Vart tog lusten vägen?

VART TOG LUSTEN VÄGEN?

Vår sexuella lust kan upplevas olika från individ tillindivid och i olika skeenden i livet. Vi utgår ofta från normen att det normala är en hög, spontan och konstant lust men så ser det sällan ut eller faktiskt inte för någon. Vi får inte glömma att lust är väldigt komplext och påverkas av allt annat i livet.

 

1) 

När jag möter klienter blir en viktig fråga att samtala kring om man överhuvudtaget har viljan till en förändring? Nu blir du kanske förvånad men det är viktigt att fråga sig själv vem man jämför sig med eller om man söker hjälp för att någon annan vill att man skall ha mer lust.

 

Önskar jag mer lust, intimitet och sex för att det kan tillföra något i mitt liv eller är det för att slippa tjat och är rädd för att bli lämnad? Det är alltid lättare att göra en förändring om det är för din egen skull.

 

2)

Tänk på att vi inte tappar bort vår lust och sedan inte kan hitta den igen. Så formulerar sig många som söker min hjälp. Det leder till att vi blir rädda för att vi tappat attraktionen till vår partner eller att det är något fel på vår kropp.

 

Lusten har oftast bara gått och gömt sig, det vi kan utforska är varför? Har det hänt stora förändringar i ditt liv som att ni fått barn, stressigt på jobbet eller börjat med en medicin? Hur ser det ut i relationen, kanske saknar du de djupare samtalen eller upplever att ni hamnar i konflikter?

 

3)     

Ibland behöver vi börja med oss själva. I vilkaområden i livet känner jag lust? Sexuell lust hänger starkt samman med allannan lust vi kan känna i livet. Finns det intressen som väcker glädje,nyfikenhet och pirr? Då vet du hur lustkänslor skall upplevas. Gör gärna mer avde sakerna och se om du kan ta med känslan in i det sexuella.

 

Att använda sig av sina fem sinnenkan vara en bra lösning när vi letar lust. Vad smakar härligt som jag njuterav? Kanske en bit mörk choklad till kaffet? Hur känns mjuka kläder eller duschensdroppar mot naken hud?

 

4)     

Olika mycket lust i relationen leder ofta till att den ena känner sig avvisad eller får tankar om att ”vara för mycket” Den andre upplever sig pressad och funderingar kring ”varför vill jag inte?” Kanske börjar man ställa upp för att bocka av för att få en paus tills det är dags igen. Det beteendet kommer bara att leda till att lusten minskar.

 

En bättre lösning är att ta bort det som pressar. För många betyder det att öka på intimitet som inte skall ledatill pressande sexuella aktiviteter. Mys och leta njutningsfull närhet som kan väcka lusten utan att man måste agera på den. Eller så följer man lusten och gör bara sådant som vi verkligen vill och känns bra. Släpp med andra ordföreställningen om vad som ”måste” ingå för att det skall kallas sex.

 

5)     

Kommunicera behov och vad du längtar efter. Det är lättare sagt än gjort för de flesta. Vi är helt enkelt inte vana att prata om sexlust och så har vi en föreställning om att vi kommer att döda all lust och spänning om vi sätter ord på våra känslor. Det gör vi inte! Allt som vi vill skall bli bra planerar vi för och gläds åt. En resa eller en god middag blir bättre av om vi kommunicerat och planerat med varandra.

 

Om man upplever att det är svårt kan man alltid vända sig till en sexolog som är proffs på att vägleda och bollamed för att hitta rätt.

På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn